میکرونیدلینگ یک عمل غیرتهاجمی است که با هدف درمان برخی از بیماریهای پوستی، برطرف کردن جای جوشها و رد زخمها، جوانسازی پوست و از بین چین و چروکها صورت میپذیرد. ضربههایی که طی این عمل زیباییدرمانی با استفاده از سوزنهای بسیار کوچک و استریل به پوست وارد میشود، تولید کلاژن و الاستین را افزایش میدهد. افزایش این مواد پروتئینی در پوست چین و چروکها را کاهش داده و پوستی صاف و شفاف را برای شما به ارمغان میآورد.
روشهای بسیاری برای جوانسازی پوست و درمان لکههای پوستی وجود دارند که از رایجترین آنها میتوان به عمل مزوتراپی، پی آر پی و میکرونیدلینگ اشاره کرد. در این میان عمل میکرونیدلینگ به عنوان یکی از کمخطرترین روشهای موجود برای از بین بردن چین و چروکهای پوستی و افزایش شفافیت پوست شناخته میشود.
میکرونیدلینگ یک عمل زیبایی است که با هدف جوانسازی پوست صورت میگیرد . با استفاده از میکرونیدلینگ، عمق سوزنها و میزان آسیب ایجاد شده در پوست قابل کنترل است، این امر باعث میشود تا فرآیند بهبود و ترمیم پوست بهطور موثری صورت گیرد.
در این روش، سوزنهای بسیار نازک به عمق مورد نیاز در پوست فرو میرود و با تحریک موضعی فرآیند تولید کلاژن و الاستین پوست را بهبود میبخشد. به عبارت دیگر، میکرونیدلینگ از طریق فعالسازی مکانیسمهای طبیعی ترمیم پوست، باعث افزایش سلامت و جوانی پوست میشود. این روش به دلیل عدم نیاز به مدت زمان طولانی برای بازگشت به فعالیتهای روزمره، مورد توجه زیادی قرار گرفته است. از طرفی، امکان ترکیب این روش با سایر روشهای زیبایی مانند استفاده از محصولات مراقبتی و لیزر نیز وجود دارد تا به نتایج بهتری دست یافت. به طور کلی، میکرونیدلینگ یک راهکار موثر و ایمن برای بهبود کیفیت و ظاهر پوست است که توسط افراد مختلفی جهت جوانسازی و بهبود ظاهر ظاهری پوست صورت مورد استفاده قرار میگیرد.
میکرونیدلینگ چه مزایایی دارد؟
کمک به افزایش کلاژنسازی پوست از مهمترین مزایای انجام عمل میکرونیدلینگ به حساب میآید. افزایش کلاژنسازی به رفع جای جوشها، اسکارها و چین و چروکهای ناشی از افزایش سن، شفاف شدن و سفت شدن پوست صورت منجر میشود. شما میتوانید از این عمل کمخطر برای جوانسازی نقاط حساس پوست صورت مانند پوست اطراف چشم و بینی نیز بهره بگیرید.
تاثیر عملهای غیرجراحی زیباییدرمانی مانند مزوتراپی و استفاده از مواد مغذی و آبرسان پس از انجام این عمل چندین برابر خواهد شد. علت این موضوع افزایش جذب سرمها و مواد پروتئینی بر اثر وارد شدن ضربه به پوست عنوان شده است.
از این روش درمانی به منظور برطرف کردن ترکهای پوستی، خطوط چاقی و لاغری یا استرچ مارکها نیز بهره گرفته میشود. رفع سرخی و ضخامت پوست، التهابات پوستی، لایهبرداری و افزایش شفافیت پوست از دیگر مزایای انجام میکرونیدلینگ محسوب میشود.
میکرونیدلینگ چه عوارضی دارد؟
میکرونیدلینگ یک روش درمانی غیرتهاجمی است که برای اکثریت افراد کمخطر تشخیص داده میشود؛ باوجوداین ممکن است که پس از انجام این عمل برخی از عوارض به شکل خفیف در بعضی از افراد ظاهر گردد. از رایجترین عوارض استفاده از این روش میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- خونریزی ناحیه عمل
- کبودی ناحیه عمل
- احساس سوزش
- احساس خارش
- ورم ناحیه عمل
- التهاب و قرمز شدن پوست
- جوش زدن
- بروز تبخال
- عفونت پوستی
این عوارض معمولا بهصورت خفیف در برخی از مراجعین ظاهر شده و پس از گذشت مدتزمان کوتاهی برطرف میشوند. درصورت تداوم هریک از این عوارض یا شدت گرفتن آن در اسرع وقت موضوع را به پزشک خود اطلاع دهید.
توجه داشته باشید که انجام این عمل در کلینیکهای زیباییدرمانی معتبر و انجام مراقبتهای قبل و بعد از عمل میتواند به میزان چشمگیری در کاهش عوارض پس از عمل موثر باشد.
مراقبتهای قبل از میکرونیدلینگ
لازم است که در زمان دریافت مشاوره پیش از انجام عمل و درصورت استفاده از داروهای خاص، قرار داشتن تحت درمانهای خاص مانند شیمیدرمانی و ابتلا به بیماریهای خاص موضوع را به اطلاع پزشک خود برسانید.
دو هفته قبل از انجام این عمل از بهکارگیری روشهای طبیعی و مصنوعی برنزه کردن پوست مانند آفتاب گرفتن یا استفاده از دستگاه سولاریوم پرهیز کنید.
مصرف داروهای رقیقکننده خون همچون ویتامین E و Omega-3 و داروهای ضدالتهاب مانند ایبوپروفن یک هفته پیش از میکرونیدلینگ به هیچ عنوان توصیه نمیشود. مصرف این داروها احتمال بروز خونریزی پس از عمل را افزایش خواهد داد.
با انجام این راهکارهای مراقبتی امکان بروز عوارض بعد از عمل به حداقل میرسد.
مراقبتهای بعد از میکرونیدلینگ
استفاده از برخی از روشهای مراقبتی بعد از انجام عمل باعث کاهش احتمال بروز عوارض پس از عمل خواهد شد.
اولین قدم بعد از انجام عمل شستن صورت با استفاده از آب ولرم و شویندههای ملایم یا شامپو بچه به مدت ۲۴ ساعت است. استفاده از کرمهای آبرسان، مرطوبکنندهها و کرمهای ضدآفتاب نیز از دیگر مواردی است که باید در این مدت مدنظر داشته باشید.
تا ۴۸ ساعت بعد از این عمل به هیچ عنوان از مواد آرایشی بر روی پوست استفاده نکنید. انجام ورزشها و فعالیتهای سنگین و هر عملی که باعث تعریق بیش از حد میشوند، آفتاب گرفتن و برنزه کردن استفاده از دستگاه سولار و بهره گرفتن از محصولات پوستی حاوی مواد فعال و گرفتن دوش آب داغ به مدت یک هفته نیز توصیه نمیشود.
بهطور معمول پوست شما با گذشت سه روز الی یک هفته به حالت عادی برگشته و میتوانید پس از آن فعالیتهای عادی زندگی خود را از سر بگیرید. پیشنهاد میکنیم که طی این مدت پس از مشورت با پزشک خود از کرمها و پمادهای ترمیمکننده پوست، کرمهای حاوی زینک و مصرف میوههای ضدالتهاب و تسریعکننده ترمیم پوست جهت تسریع فرایند بهبودی استفاده کنید.
بهترین سن برای انجام میکرونیدلینگ چه سنی است؟
این عمل هیچگونه محدودیت سنی ندارد و تمامی افراد با هر سنی میتوانند نسبت به انجام آن اقدام کنند؛ اما به دلیل بازسازی خودکار پوست پیش از سن بلوغ معمولا عمل میکرونیدلینگ به این افراد توصیه نمیشود.
به طور کلی، میکرونیدلینگ میتواند برای افراد بالای 18 سال مناسب باشد که مشکلات مرتبط با پوستی مانند چین و چروک، افتادگی پوست، جوش، آثار جوش و لکههای پوستی دارند. اما برای انتخاب بهترین سن برای انجام میکرونیدلینگ، عوامل متعددی از جمله نوع پوست، شرایط سلامتی، و مشکلات خاص پوستی افراد باید مد نظر قرار گیرد. برای مشاوره دقیقتر و تعیین مناسبترین زمان انجام میکرونیدلینگ، بهتر است با یک پزشک متخصص پوست مشورت کنید.
انجام میکرونیدلینگ به چه افرادی توصیه نمیشود؟
انجام عمل میکرونیدلینگ برای این دست از افراد خطرناک بوده و به آنها توصیه نمیشود:
- افرادی که از زخمهای باز، بریدگی و خراش بر روی پوست خود رنج میبرند
- افرادی که در یک سال گذشته تحت پرتودرمانی یا اشعهدرمانی قرار گرفتهاند
- افراد مبتلا به دیابت
- افراد مبتلا به انواع عفونت پوستی
- افراد دارای کلوئید یا گوشت اضافه
- افرادی که داروهای ضدانعقاد خون مصرف میکنند
- افرادی که به مدت سه ماه پیش از انجام عمل داروهایی نظیر راکوتان یا ایزوترتینوئین مصرف کردهاند
- افرادی با احتمال واکنشهای شدید آلرژیک
- افرادی با بیماریهای پوستی مانند کهیر
- افراد مبتلا به سرطان پوست
- افراد دارای مشکلات گردش خون
- بیماران هموفیلی
- افراد مبتلا به صرع
- افراد مبتلا به نقص سیستم ایمنی بدن
در برخی شرایط نیز بهره گرفتن از این روش درمانی بهصورت موقت به این افراد پیشنهاد نمیشود:
- افراد مبتلا به سرماخوردگی و انواع بیماریهای عفونی
- افرادی که از الکل یا مواد مخدر استفاده میکنند
- افرادی که نیاز دارند تا از آنتیبیوتیکها استفاده میکنند
- زنان باردار و مادران شیرده
- افرادی که طی یک سال گذشته از انواع عملهای جراحی زیبایی تهاجمی استفاده کردهاند
- افرادی که طی هشت ماه گذشته شیمیدرمانی یا پرتودرمانی انجام دادهاند
- افرادی که طی یک هفته گذشته لیزردرمانی انجام دادهاند
چه افرادی بهترین کاندید برای انجام میکرونیدلینگ به حساب میآیند؟
افرادی که مشکلاتی مانند چین و چروک، افتادگی پوست، جوش، آثار جوش، لکههای پوستی یا مشکلات دیگری از این دست دارند، بهترین کاندید برای انجام میکرونیدلینگ می باشند . همچنین، افرادی که میخواهند بهبود ظاهر جوانی پوست خود را تجربه کنند و به دنبال روشی غیرجراحی برای جوانسازی پوست هستند نیز میتوانند از میکرونیدلینگ بهرهمند شوند. اما برای تعیین دقیقتر اینکه آیا میکرونیدلینگ مناسب برای یک فرد خاص است یا خیر، بهتر است با پزشک متخصص پوست مشورت نموده و او را درباره وضعیت پوست و نیازهای شخصی خود آگاه کنید تا بهترین نتیجه را بگیرید.
لازم به ذکر است این عمل کاملا غیرتهاجمی بوده و برای اکثریت افراد مناسب است و تنها به برخی از افراد مانند افراد مبتلا به دیابت، سرطان پوست، زنان باردار و شیرده، افراد مبتلا به بیماریهای عفونی و… توصیه نمیشود.
عمل میکرونیدلینگ با استفاده از چه روشهایی انجام میشود؟
این عمل با استفاده از دو روش صورت گرفته و بر اساس میزان عمق سوزن طبقهبندی میشود. عمل میکرونیدلینگ معمولاً با استفاده از دستگاههای خاصی صورت میگیرد که شامل سوزنهای بسیار نازک میباشند.
این سوزنها به صورت اتوماتیک یا دستی به عمق مشخصی در پوست فرو میرود. بسته به نیاز و مشکلات پوستی هر فرد، عمق فروش سوزنها تنظیم میشود. سوزنها با حرکت دادن به صورت عمودی یا متغیر در دستگاه، به طور متناوب در پوست نفوذ میکنند و آسیبهای کنترل شدهای را در پوست ایجاد میکنند. این آسیبها سبب فعالسازی فرآیندهای نوسازی و بهبودی پوست میشوند. قبل از انجام این عمل، پوست معمولاً با مواد ضدعفونی کننده تهیه میشود و ممکن است مواد مرطوبکننده و ضد التهاب هم استفاده شود تا پوست آماده برای انجام میکرونیدلینگ باشد.
در ادامه مقاله به بررسی این روشها میپردازیم.
عمل میکرونیدلینگ سطحی
این عمل برای جوانسازی سطحی پوست مورد استفاده قرار میگیرد. سوزن در این روش عمل حداکثر تا عمق ۰.۵ میلیمتری به پوست وارد میشود.
عمل میکرونیدلینگ عمقی
میکرونیدلینگ عمقی با هدف جوانسازی پیشرفته پوست و درمان زخمها و اسکارها انجام میشود. عمق سوزن ورودی به پوست طی انجام این عمل از ۰.۵ میلیمتر تا ۳ میلیمتر است. کمک به رشد سلولهای پوست و افزایش کلاژنسازی از مهمترین مزایای این روش درمانیزیبایی به حساب میآید.
عمل میکرونیدلینگ چگونه انجام میشود؟
پس از مراجعه به کلینیک در ابتدا پوست شما با استفاده از مواد پاککننده قوی پاکسازی میشود. استفاده از مواد تغذیهکننده و آبرسان و بیحس کردن پوست به وسیله پمادها یا سایر مواد بیحسکننده موضعی مراحل بعدی انجام عمل به حساب میآیند. پس از بیحس شدن پوست با استفاده از سوزنهای مخصوص و بسیار ریز به پوست ضربه زده میشود. این ضربهها زخمهایی سطحی را بر روی پوست ایجاد میکنند. زخمهای ناشی از انجام این عمل مانند التهاب و قرمزی به نظر میرسند. با وجود سطحی بودن زخمها افزایش فرایند کلاژنسازی پوست پس از عمل صورت میگیرد.
توجه داشته باشید که ممکن است درصورت نیاز و در حین عمل مجددا از پمادهای بیحسی موضعی بهره گرفته شود.
هزینه میکرونیدلینگ با در نظر گرفتن چه معیارهایی تعیین میشود؟
قیمت میکرونیدلینگ با در نظر گرفتن معیارهای متفاوتی تعیین میشود که از آن جمله میتوان به مواردی مانند وسعت ناحیه درمان، میزان آسیبدیدگی پوست، سطحی یا عمقی بودن عمل، تعداد جلسات موردنیاز جهت مراجعه به کلینیک و منطقه جغرافیایی کلینیک زیباییدرمانی اشاره کرد.
شما میتوانید از طریق دریافت مشاوره یا مراجعه به کلینیک زیبایی دکتر دیباجی و پس از انجام معاینات و بررسیهای اولیه از هزینه دقیق این عمل آگاه شوید.
آیا میکرونیدلینگ یک عمل دائمی است؟
تاثیرات این عمل درمانی در طولانیمدت ماندگار است؛ در نتیجه میتوان این عمل را یک عمل دائمی قلمداد کرد. با این حال پیشنهاد میکنیم که برای افزایش تاثیرات و ماندگاری این روش درمانی توصیههای قبل و بعد از عمل را رعایت کرده و به توصیههای پزشک خود درخصوص تغییر شیوه زندگی و مواردی از این دست عمل نمایید.
میکرونیدلینگ یک عمل زیباییدرمانی است که با استفاده از سوزنهای مخصوص به پوست ضربه وارد کرده و باعث افزایش کلاژنسازی پوست میشود. این عمل با اهدافی مانند جوانسازی پوست، افزایش شفافیت، جلوگیری از افتادگی و شل شدن و از بین بردن چین و چروکهای صورت انجام میشود.
در این مقاله بهطور مفصل به مواردی ازجمله مزایا، عوارض، انواع مختلف و نحوه انجام این روش زیبایی پرداختیم. مطالعه این مطلب به شما امکان میدهد تا پس از کسب اطلاعات لازم درباره این عمل با آگاهی کامل نسبت به انجام میکرونیدلینگ اقدام کنید.